Wilt u ook liever een stukje appeltaart?

Wilt u ook liever een stukje appeltaart?

Het professioneel en praktijkgericht trainen is een van mijn favoriete activiteiten. Sinds 2004 heb ik vele teams begeleid en getraind. En zolang wordt er ook al geschreven over de 70/20/10 regel waarbij wordt gesteld dat ‘alleen’ trainen te weinig resultaat laat zien. Dat is voor mij de belangrijkste reden om geen standaard trainingen aan te bieden.

De praktijk laat zien dat het grootste deel van de kennis en kunde in de praktijk wordt opgedaan. Daarvoor is het belangrijk om de trainingen ook op deze praktijk te richten. Natuurlijk vraagt dat iets meer voorbereiding om mij goed in te leven op de praktijksituatie van de opdrachtgever maar het levert dan ook wel belangrijk betere resultaten.

De aanpak van de SmartinSales trainingen worden gericht voorbereid op uw praktijk. Over een wat langere periode worden theoretische delen gecombineerd met praktijkopdrachten om het aangeleerde ook zo snel mogelijk in praktijk te brengen. 

De keuze voor een wat langere periode noem ik de appeltaart-techniek. Na een stukje appeltaart heb je vaak wel zin in nog een stukje maar daar moet je dan weer even op wachten. Als je gevraagd wordt een hele appeltaart tegelijk op te eten dan a) lukt je dat niet en b) je eet daarna voorlopig geen appeltaart meer. Met trainen is dat vergelijkbaar om ervoor te zorgen dat het leuk is (en blijft), lastig is (omdat je nieuwe dingen en technieken leert) en leerzaam is (omdat je het direct in de praktijk moet brengen).

Wilt u ook meer rendement uit uw verkoopteam? Laten we dan eens een keer samenkomen zodat ik u praktische tips kan geven hoe u ook meer rendement uit uw verkoopteam gaat halen.
#Verkoop#trainen#leiderschap#opleiden#persoonlijkeontwikkeling

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie